Sautētas liellopu gaļas šķēles ar sīpoliem

Sautētas liellopu gaļas šķēles ar sīpoliem Foto: Sautētas liellopu gaļas šķēles ar sīpoliem

Sastāvdaļas

  • 800 g liellopu gaļas
  • 100 g tauku
  • 100 g speķa
  • 500 g sīpolu
  • 2 kaltētas baravikas
  • 1 šķēle Zemnieku maizes
  • 2 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • sāls
  • cukurs
  • 3 glāzes ūdens

Pagatavošana

  1. Gaļas mīkstumus sagriež šķēlēs, izdauza, pārkaisa ar sāli un nedaudz cukura, apviļā miltos un sakarsētos taukos apcep brūnu.
  2. Sautējamā katlā ieklāj plāni sagrieztas speķa šķēles, uz tām kārtām liek gaļas šķēles un ripiņās sagrieztus sīpolus.
  3. Apsāla, pārkaisa ar smalkos gabaliņos sagrieztu maizi (bez garozas).
  4. Kaltētas baravikas izvāra mīkstas, sagriež mazos gabaliņos un kopā ar ūdeni pārlej gaļai un sīpoliem tā, lai gaļa būtu tikko apņemta, aizvākota katlā uz lēnas uguns sautē mīkstu.
  5. 10 - 15 minūtes pirms tam, kad gaļa gatava, pievieno skābu krējumu.
  6. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un konservētiem gurķiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes