Sastāvdaļas
- 500 g skumbrijas
- 1 sīpols
- 1-2 burkāni
- 2-3 ķiploka daiviņas
- 70 g tomātu pastas
- 30 ml augu eļļas
- sāls, pipari pēc garšas
- 3-4 pētersīļi
- 1-2 lauru lapas
- 2-4 smaržīgie pipari
Pagatavošana
- Nelielā eļļas daudzumā apcep sīpolu, ķiplokus, burkānus - sagriež šķēlītēs, lielos gredzenos vai pusgredzenos - cep 2-3 minūtes.
- Pievieno tomātu pastu, mazliet sāls, pielej 50 ml ūdens - samaisa, visu uzvāra, noņem no uguns.
- Skumbriju nomazgā, iztīra ķidas, noņem spuras, asti, nogriež galvu.
- Sagriež zivi lielos gabalos, uzkaisa čili piparus, sāli.
- Tīrā burkā liek pētersīļus, liek apceptos dārzeņus, skumbrijas gabalus.
- Burku piepilda līdz augšai, sablīvēt nevajag, pieliek smaržīgos piparus, lauru lapas.
- Burkā ieklāj folijas gabalu, liek uz plāts, liek 180°C temperatūrā sakarsētā krāsnī, karsē 50-60 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!