Sastāvdaļas
- 300 g šampinjonu
- 10 vidēju kartupeļu
- 1 liels sīpols
- 3 ķiploka daiviņas
- 100 g sviesta
- 200 g skābā krējuma
- sāls
- pipari
- rozmarīns
Pagatavošana
- Šampinjons un sīpolus sagriež un apcep sviestā uz pannas.
- Pēc garšas pieber sāli, piparus un zem vāk vel pasautē, lai izdalās sula.
- Kartupeļus nomizo un plāni sašķēlē.
- Ietaukotā cepamveidnē liek pusi kartupeļu, uzkaisa mazliet sāls un rozmarīnu, tad liek sēņu un sīpolu kārtu, ko pārklāj ar pusi krējuma.
- Virsū liek otru pusi kartupeļu, atlikušo krējumu, atkal uzber sāli, rozmarīnu.
- Visu ar lāpstiņu mazliet piespiež.
- Cep 200 °C cepeškrāsnī 30 - 40 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!