Sastāvdaļas
- 250 g rīsu
- 80 g rozīņu
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
- 1 sīpols
- 1 maza aso piparu pāksts
- 1 ēdamkarote malto sarkano piparu
- 1 ķiploka daiviņa
- 250 g maltas gaļas
- 3/8 l ūdens
- 250 g tomātu
- 80 g speķa
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Rīsus nomazgā, nosusina, ieber katlā, pieliek rozīnes, 2 ēdamkarotes augu eļļas un sautē tik ilgi, līdz rīsi kļūst brūni.
- Sīpolus un ķiplokus smalki sagriež un arī apcep augu eļļā, pēc tam pieliek gaļu un smalki sagrieztus piparus un visu sautē 10 minūtes.
- Pirms sautēšanas beigām pieliek tomātus, kuriem iepriekš novelk miziņu.
- Pielej mazliet ūdens.
- Gaļai pieber sāli, pievieno rīsus, ieliek veidnē, virsū uzliek sloksnītēs sagrieztu speķi un veidni liek cepeškrāsnī, noregulējot mazu liesmu.
- Sautē, līdz rīsi kļūst mīksti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!