Rauga mīkla raudzēta ledusskapī

Rauga mīkla raudzēta ledusskapī Foto: Rauga mīkla raudzēta ledusskapī

Sastāvdaļas

  • 375 g milti
  • 125 ml ūdens
  • 125 ml piens
  • 50 g eļļas
  • 5 g sausais raugs
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1/2 tējkarote sāls

Pagatavošana

  1. Vienu trešdaļu piena nedaudz uzsildām, lai ir silts. Pievienojam raugu un ļaujam tam kādas 10 - 15 min pastāvēt.
  2. Pa to laiku izsijājam miltus, pievienojam atlikušo pienu, ūdeni un eļļu.
  3. Tad pievieno rauga un piena maisījumu.
  4. Beigās pievieno cukuru un sāli, labi izmīcam mīklu. Kamēr kļūst gluda un spīdīga. Mīcīšanas procesā nepievienot miltus. Labāk rokas nedaudz iesmērēt ar eļļu.
  5. Tīru trauku iesmērē ar eļļu, tajā liek mīklu, apsedz ar pārtikas plēvi. Liek ledusskapī uz 1 - 2 stundām.
  6. Izņemam no ledusskapja un tad izpaužamies gatavojam no tās visu kas mums kārojas.
  7. Es pagatavoju speķa pīrādziņus.
  8. Sākumā apcepu sīpolus, pievienoju tos un maltos piparus kūpinātai pīrādziņu gaļai.
  9. Kā arī pīrādziņus ar štovētiem kāpostiem un karamelizētiem sīpoliem.
  10. Cepu iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180° apmēram 18 min. Pirms tam katru pīrādziņu apsmērē ar olu.

Katrs meklē savu ideālās rauga mīklas recepti. Nekad nebūs viena recepte visiem ideāla. Arī es esmu meklējumos, bet pagaidām apstājos pie šīs receptes.

Receptes un foto autore: Aina Pitrāne

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes