Moldāvu pīrādziņi ar kāpostiem

Moldāvu pīrādziņi ar kāpostiem Foto: Moldāvu pīrādziņi ar kāpostiem

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 2 glāzes miltu
  • 1/2 glāzes augu eļļas
  • 1/2 glāzes ūdens
  • 1/2 tējkarotes sāls
Pildījumam:
  • 500 g skābētu kāpostu
  • 2 sīpoli
  • augu eļļa cepšanai
  • 1 olas dzeltenums pārziešanai

Pagatavošana

  1. Miltus izsijā.
  2. Dziļā bļodā lej ūdeni, augu eļļu, pieber sāli - visu samaisa.
  3. Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus, pastāvīgi maisa.
  4. Mīklu kārtīgi jāsamīca, tad pīrādziņi būs garšīgāki.
  5. Mīklai jāsanāk mīkstai, elastīgai, maigai.
  6. Mīklu ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  7. Gatavo pildījumu - skābētus kāpostus liek caurdurī, notecina lieko šķidrumu.
  8. Sīpolus sīki sakapā, cep augu eļļā, kamēr kļūst zeltaini, tad ceptos sīpolus no pannas izņem.
  9. Tajā pašā pannā liek skābētos kāpostus, cep 20-25 minūtes.
  10. Pēc noteiktā laika uguni izslēdz, pievieno ceptos sīpolus - kārtīgi samaisa, atdzesē.
  11. Mīklu sarullē desiņā, tad sadala gabaliņos(aptuveni 16 gabaliņos).
  12. Katru miklas gabaliņu izrullē taisnstūrī.
  13. Uz mīklas taisnstūrīša malas liek 1-1,5 tējkarotes pildījuma, mīklu satin, malas nostiprina, veidojot pīrādziņu.
  14. Veidnē ieklāj cepamo papīru, liek pīrādziņus.
  15. Sakuļ olas dzeltenumu, noziež pīrādziņus.
  16. Cep 180-200°C temperatūrā, 15-20 minūtes.
  17. Līdz ko parādās brūngana garoziņa, pīrādziņi ir gatavi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes