Sastāvdaļas
- 2 kg svaigu gurķu
- 1 ķiploku galviņa
- 1/2 aveņu lapas
- 1/2 upeņu lapas
- 10 melno piparu graudiņu
- 4-6 ķiršu lapas
- diļļu kāti
- 1-2 mārrutku lapas
- 2-3 lauru lapas
- 100 g sāls uz 3 l burku
Pagatavošana
- Gurķus mērcē aukstā ūdenī 2 stundas.
- Kārtīgi nomazgā visas lapas.
- Burkas kārtīgi nomazgā, apgriež otrādi, lai liekais ūdens notek un nožūst.
- Burkas sterilizēt nav nepieciešams.
- Burkās liek visas garšvielas un piedevas.
- Virsū blīvi izkārto gurķus.
- Ņem aukstu ūdeni, uzlej gurķiem burkās, mazliet patur.
- Tad ūdeni nolej citā traukā, pieber sāli un izšķīdina to.
- Sālsūdeni pārlej gurķiem.
- Burkas liek dziļā katlā un aizvāko ar plastmasas vāciņiem.
- Katlu ar burkām noliek siltā vietā uz 3 diennaktīm.
- Kad gurķi ir ieskābuši, tos var nest uz pagrabu.
- Lai gurķi tiešām sanāktu kraukšķīgi, tiem jābūt tikko novāktiem(pirms 1-2 dienām) un tos jāmērcē 2 stundas.
- Gurķiem varat pievienot mazliet sinepju pulvera, arī tad tie būs kraukšķīgi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!