Sastāvdaļas
Divām 3 litru burkām:
- zaļie tomāti - 3,2-3,5 kg
- asie pipari - 2-3 gab.
- pētersīļi - 1 ķekars
- dilles - 1 ķekars
- ķiploki - 1 galva
- melnie piparu graudi - 10 gab.
- smaržīgie piparu graudiņi - 10 gab.
Marinādei:
- ūdens - 2,5 l
- sāls - 2,5 ēdamkarotes
- cukurs - 10 ēdamkarotes
- etiķis 9% - 300 ml
Pagatavošana
- Tomātus šķiro, nomazgā, sagriež 4 daļās.
- Piparus nomizo no sēklām un kātiem, smalki sagriež.
- Nomazgājiet zaļumus, sasmalciniet.
- Ķiplokus izlaiž caur presi.
- Sajauc visas sastāvdaļas lielā bļodā un atstāj uz 15 minūtēm. Sagatavo karstu marinādi. Ielieciet tomātus burkās, uzmanīgi sablīvējot.
- Ielejiet burkas ar karstu marinādi un atstājiet 15 minūtes. Marinādi lej katliņā, uzvāra.
- Ielejiet burkas ar verdošu marinādi.
- Vākojiet ciet, apgrieziet, apsedziet.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!