Marinētas bekas

Marinētas bekas Foto: Marinētas bekas

Sastāvdaļas

  • bekas
  • augu eļļa(1 ēdamkarote uz litra burku)
  • etiķa esence 70%( 1 ēdamkarote uz litra burku)
  • 2 ķiploka daiviņas

Marinādei:

  • 1 l ūdens
  • 2 ēdamkarotes rupjās sāls
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 5-6 melno piparu graudiņu
  • 3-4 smaržīgie pipari
  • 2 lauru lapas
  • 1 krustnagliņa

Pagatavošana

  1. Bekām novelk ādiņu.
  2. Nomazgātas bekas patur verdošā etiķūdenī, pēc tam šķidrumu nolej.
  3. Sēnes noskalo ūdenī, lielākās sagriež gabalos.
  4. Sēnes vēlreiz pārlej ar verdošu ūdeni, katlā pievieno dažas piles etiķa.
  5. Sēnes uzvāra,šķidrumu nolej.
  6. Vēlreiz uzlej verdošu ūdeni un turpina vārīt 10 minūtes.
  7. Gatavām sēnēm notecina ūdeni caurdurī.
  8. Gatavo marinādi - verdošam ūdenim pievieno garšvielas un vāra 5 minūtes.
  9. Sterilizē burkas, ja izmanto plastmasas vāciņus, arī tos sterilizē.
  10. Burkās liek bekas, sablietēt nevajag, pārlej ar marinādi.
  11. Sēnēm pievieno šķēlēs sagrieztus ķiplokus.
  12. Katrā burkā pielej etiķi, virsū pārlej verdošu augu eļļu.
  13. Burkas aizvāko, uzglabā ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes