Sastāvdaļas
- 500 g maltās gaļas
- 3 cieti vārītas olas
- 2 sīpoli
- 2 kartupeļi
- 100 g siera
- malti melnie pipari pēc garšas
- majonēze
Mērcei:
- 1 jēlas olas dzeltenums
- 50 ml saulespuķu eļļas
- 2 ēdamkarotes sinepju eļļas
- 1/3 tējkarotes parasto sinepju
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- Gatavo mērci - samaisa olas dzeltenumu ar saulespuķu eļļu, sinepju eļļu, sinepēm, sāli.
- Visu sakuļ viendabīgā masā, kamēr tā mazliet sabiezē.
- Sīpolus sakapā,cieti vārītās olas,nomizotus nevārītus kartupeļus un sieru sarīvē.
- No jēlas maltās gaļas veido bumbiņas, uzber sāli, piparus.
- Uz katras bumbiņas liek sīpolu kārtu, sarīvētās olas, sarīvētos kartupeļus.
- Virsū uzkaisa rīvētu sieru.
- Katrai bumbiņai uzklāj 1 ēdamkaroti majonēzes.
- Cep 180-200°C temperatūrā, 30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!