Mājas zefīrs, ko pagatavot var pat bērni

Sastāvdaļas

  • 1 kg ābolu
  • 300 g cukura
  • 1 ola
  • 80 ml ūdens
  • 15 g agara
  • pārtikas krāsviela (ja vēlas krāsainus zefīrus)
  • pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Nomizo ābolus, sagriež mazās šķēlītēs un tvaicē uz nelielas uguns.
  2. Kad āboli izšķīduši, tos sablendē viendabīgā masā.
  3. 200 g ābolu masu ieliek vēlreiz karsēties katlā, pievieno 100 g cukuru un turpina karsēt līdz cukurs izkusis un no āboliem izdalās pektīns.
  4. Ābolu masu liek bļodā un kuļ. Kad masa nedaudz atdzisusi, pievieno olas baltumu un turpina kult līdz palielinās apjoms un ābolu masa kļūst pavisam gaiša.
  5. Katliņā ieber agaru, pielej ūdeni un piebriedina aptuveni 6 minūtes. Uzbriedušo agaru liek karsēties uz nelielas uguns līdz tas sāk vārīties, tad pievieno atlikušos 200g cukura un karsē līdz vienveidīgai, staipīgai sīrupa konsistencei.
  6. Sīrupu pakāpeniski iekuļ jau uzputotajā ābolu masā. Ja ir vēlēšanās pēc krāsainiem zefīriem, iekuļ arī pārtikas krāsvielu.
  7. Masu turpina kult līdz tā kļūst pietiekami bieza un stingra, lai no tās veidotu zefīrus, izmantojot konditorejas maisiņu.
  8. Izveidojot zefīrus, tos jāapžāvē istabas temperatūrā vismaz diennakti jeb 24 h, pārkaisa ar pūdercukuru un zefīra pamatnes salipina kopā.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes