Krāsnī cepta vistas gaļa ar sēnēm kartupeļu kažokā

Krāsnī cepta vistas gaļa ar sēnēm kartupeļu kažokā Foto: Krāsnī cepta vistas gaļa ar sēnēm kartupeļu kažokā

Sastāvdaļas

  • 600 g vistas gaļas
  • 250 g sēņu
  • 3-4 vidēja lieluma kartupeļu
  • 2 sīpoli
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 250 ml piena
  • 150 g liesa saldā krējuma
  • 100 g rīvēta siera
  • sāls, pipari, zaļumi pēc garšas
  • augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  2. Kartupeļus kārtīgi nomazgā, liek aukstā ūdenī un turpina vārīt 6 minūtes, pēc tam, kad ūdens sāk burbuļot.
  3. Vistas gaļu nomazgā, nosusina.
  4. Sēnes sagriež, sīpolus sagriež gabaliņos.
  5. Sakarsētā pannā apcep vistas gaļas gabaliņus, kamēr tie kļūst brūngani, liek bļodā.
  6. Tajā pašā pannā apcep sīpolus, pievieno sēnes un cep, kamēr iztvaiko šķidrums.
  7. Pievieno miltus, kārtīgi samaisa, nepārtraukti maisot, pielej pienu un saldo krējumu, liek gaļas gabaliņus, sāli, piparus pēc garšas.
  8. Veidnē lej mērci, liek gaļas gabaliņus, pārkaisa ar rupji rīvētiem kartupeļiem un rīvētu sieru. Cep 40 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes