Krāsnī cepta cūkgaļa ar dārzeņiem un sēnēm

Krāsnī cepta cūkgaļa ar dārzeņiem un sēnēm Foto: Krāsnī cepta cūkgaļa ar dārzeņiem un sēnēm

Sastāvdaļas

  • 600 g liesas cūkgaļas
  • 2 sīpoli
  • 100 g sviesta
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 600-700 ml piena 2,5% tauku
  • 300 g svaigu šampinjonu
  • 2 tomāti
  • 100 g siera
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • malts muskatrieksts

Pagatavošana

  1. Cūkgaļu sagriež gabaliņos, liek veidnē, uzber mazliet sāls, piparus.
  2. Sīpolus sagriež pusgredzenos, liek virsū cūkgaļai.
  3. Gatavo mērci - pannā, uz lēnas uguns izkausē sviestu, pievieno miltus - kārtīgi izmaisa, lai nav kunkuļu.
  4. Tievā strūkliņā pielej pienu, pieber sāli, piparus, muskatriekstu - maisot vāra, kamēr sabiezē.
  5. Trešdaļu mērces pārlej gaļai.
  6. Šampinjonus sagriež, liek veidnē, atkal uzlej trešdaļu mērces.
  7. Tomātus sagriež, liek veidnē, pārlej ar atlikušo mērci.
  8. Sieru sarīvē - pārkaisa veidnē.
  9. Cep 180°C temperatūrā, 45-50 minūtes.
  10. Cūkgaļu var pasniegt kā atsevišķu ēdienu vai ar piedevām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes