Sastāvdaļas
- 600 g liesas cūkgaļas
- 2 sīpoli
- 100 g sviesta
- 3 ēdamkarotes miltu
- 600-700 ml piena 2,5% tauku
- 300 g svaigu šampinjonu
- 2 tomāti
- 100 g siera
- sāls
- malti melnie pipari
- malts muskatrieksts
Pagatavošana
- Cūkgaļu sagriež gabaliņos, liek veidnē, uzber mazliet sāls, piparus.
- Sīpolus sagriež pusgredzenos, liek virsū cūkgaļai.
- Gatavo mērci - pannā, uz lēnas uguns izkausē sviestu, pievieno miltus - kārtīgi izmaisa, lai nav kunkuļu.
- Tievā strūkliņā pielej pienu, pieber sāli, piparus, muskatriekstu - maisot vāra, kamēr sabiezē.
- Trešdaļu mērces pārlej gaļai.
- Šampinjonus sagriež, liek veidnē, atkal uzlej trešdaļu mērces.
- Tomātus sagriež, liek veidnē, pārlej ar atlikušo mērci.
- Sieru sarīvē - pārkaisa veidnē.
- Cep 180°C temperatūrā, 45-50 minūtes.
- Cūkgaļu var pasniegt kā atsevišķu ēdienu vai ar piedevām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!