Krāsnī cepta cūkgaļa ar dārzeņiem Bešamela mērcē

Krāsnī cepta cūkgaļa ar dārzeņiem Bešamela mērcē Foto: Krāsnī cepta cūkgaļa ar dārzeņiem Bešamela mērcē

Sastāvdaļas

  • 600 g liesas cūkgaļas
  • 2 sīpoli
  • 100 g sviesta
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 600-700 ml piena
  • 300 g svaigu šampinjonu
  • 2 tomāti
  • 100 g siera
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • malts muskatrieksts

Pagatavošana

  1. Cūkgaļu sagriež gabalos pēc izvēles, liek veidnē.
  2. Uzber sāli, piparus pēc garšas.
  3. Sīpolus sagriež pusgredzenos, liek virsū gaļai.
  4. Gatavo Bešamela mērci - pannā izkausē 100 g sviesta, uz mazas uguns, pievieno 3 ēdamkarotes miltu.
  5. Visu kārtīgi izmaisa, lai nebūtu kunkuļu, tievā strūkliņā pielej pienu, pieber sāli, piparus, pāris šķipsniņu muskatrieksta.
  6. Mērci vāra, maisot, kamēr tā sabiezē.
  7. Gatavu mērci(trešdaļu) pārlej gaļai un sīpoliem.
  8. Svaigus šampinjonus sagriež gabalos vai šķēlītēs, liek virsū gaļai un sīpoliem, atkal uzlej trešdaļu mērces.
  9. Tomātus sagriež gabaliņos pēc savas izvēles, liek veidnē, uzlej atlikušo mērci.
  10. Sieru sarīvē, pārkaisa.
  11. Cep 180°C temperatūrā, 45-50 minūtes.
  12. Pasniedz kā atsevišķu ēdienu, vai kopā ar piedevām pēc Jūsu izvēles.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes