Konservēts borščs

Konservēts borščs Foto: Konservēts borščs

Sastāvdaļas

  • 1 kg tomātu
  • 3 kg biešu
  • 1 kg papriku
  • 1 kg burkānu
  • 1 kg sīpolu
  • 200 g zaļumu pēc izvēles
  • 1 glāze augu eļļas
  • 7 ēdamkarotes cukura
  • 3 ēdamkarotes sāls
  • 150 ml 9% etiķa
  • 2 glāzes ūdens

Pagatavošana

  1. Dārzeņus nomazgā, nomizo.
  2. Burkānus un bietes rupji sarīvē.
  3. Katlā lej augu eļļu, pievieno burkānus, mazliet pasautē.
  4. Sīpolus sakapā, pievieno burkānus, sautē 10 minūtes.
  5. Pievieno bietes, pielej ūdeni, sautē 15 minūtes.
  6. Pievieno salmiņos sagrieztu papriku un gabaliņos sagrieztus tomātus.
  7. Pieber sāli, cukuru un etiķi.
  8. Visu samaisa un sautē 15 minūtes.
  9. Pēdējos pievieno sakapātus zaļumus.
  10. Visu vēlreiz samaisa un sautē vēl 5 minūtes.
  11. Karstu boršču pilda sterilizētās burkās, aizvāko un apgriež otrādi, ietin drānās un atstāj, lai pilnībā atdziest.
  12. Konservētu boršču uzglabā vēsā vietā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes