Konjaka mērce

Konjaka mērce Foto: Konjaka mērce

Sastāvdaļas

  • 1/4 l piena vai saldā krējuma
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 2 olas
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote pārtikas cietes
  • 1-2 ēdamkarotes konjaka
  • sāls

Pagatavošana

  1. Pienam pievieno sāli un vaniļu. Uzkarsē un atdzesē.
  2. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumiem pievieno cukuru, pavisam nedaudz cietes un saputo. Pielej aukstu pienu.
  3. Nepārtraukti putojot, masu uzkarsē, tad noņem no uguns.
  4. Olu baltumus stingri saputo un uzmanīgi iecilā karstajā mērcē. Pielej konjaku.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes