Klasiskie buljona pīrādziņi
Pīrādziņu receptes
burkāni
garšvielas
kārtainā rauga mīkla
ķiploka daiviņas
ola
pipari
sāls
sīpoli
vista
zupas zaļumi
Foto: Klasiskie buljona pīrādziņi
Sastāvdaļas
- 1 vista (apmēram 1 kg)
- 2 burkāni
- zupas zaļumi un garšvielas
- 1 iepakojums kārtainās rauga mīklas
- 2 sīpoli
- 6 ķiploka daiviņas
- 1 ola
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Katlā ielikt vistu un pārlejot ar ūdeni uzvārīt. Noņemt putas, pievienot garšvielas un zupas zaļumus, 1 sīpolu, 4 ķiploka daiviņas, burkānus un vārīt apmēram stundu, kamēr vista gatava.
- Vistu izņemt, atdzesēt un atdalīt no kauliem. Buljonu nokāš – to pēc tam var izmantot zupās vai arī pasniegt pie pīrādziņiem. Vistas gaļu, sīpolu, ķiplokus samalt kopā. Var pievienot arī burkānu no buljona. Maltai gaļai pievienot sāli un piparus pēc garšas.
- Mīklu atkausēt un ļaut mazliet uzbriest. Mīklu izrullē, sadala kvadrātos.
- Uz katra kvadrāta uzliek malto gaļu, pārloka uz pusēm ka trīsstūrīti un malas saspiež.
- Nepieciešamības gadījumā liekās malas ar nazi nogriež.
- Trīsstūrīšus pārziež ar sakultu olu un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 15 min 180 °C temperatūrā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES
... reizes
Šodien skatītākās receptes