Sastāvdaļas
- 8 lieli kartupeļi
- 500 g šampinjonu
- 2 lieli sīpoli
- 3 ēdamkarotes miltu
- 1 ola
- saulespuķu eļļa cepšanai
- sāls pēc garšas
- malti melnie pipari
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, vāra gatavus.
- Sīki sagriež sīpolus un šampinjonus.
- Saulespuķu eļļā cep sīpolus pusgatavus, pievieno sēnes.
- Cepšanas laikā, ja vēlas, var pievienot ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus.
- Bļodā liek izvārītos kartupeļus, sastampā biezenī.
- Pievieno miltus, olu, sāli, piparus - samaisa viendabīgā masā.
- Lai kotletes būtu liesākas, olas vietā var pievienot mazliet kartupeļu cietes.
- No iegūtās masas sadala 12 daļas, tās izrullē plāceņos.
- Katra plāceņa vidū liek 2 tējkarotes cepto sīpolu-sēņu masas.
- Aiztaisa maliņas, veidojot kotletes.
- Kotletes veido ar mitrām rokām, masa nelips pie rokām.
- Kotletes apviļā miltos, no visām pusēm, cep sakarsētā, ietaukotā pannā.
- Cep no visām pusēm, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
- Kotletes pasniedz ar skābo krējumu, kā arī tās var pasniegt ar sēņu mērci un zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!