Sastāvdaļas
● 2 glāzes piena
● 50 g rauga
● 3 olas
● 5 kardamona graudiņi
● 70 g mandeles
● 200 g sviesta vai margarīna
● 1 citrons
● 200 g cukura
● 1 kg miltu
● 50 g sukādes
● 1/2 tējkarotes sāls
Pagatavošana
- Siltā pienā izkausē raugu, iejauc miltus un uzraudzē.
- Pievieno sasmalcinātas mandeles, ar cukuru saputotas olas, pierīvē citrona miziņu un pielej citrona sulu, pieber sarīvētu kardamonu, sukādes, 1/2 sāls un pievieno miltus.
- Visu samīca. Mīcīšanas laikā pakāpeniski pievieno sviestu vai margarīnu.
- Kad mīkla vairs neķeras pie rokām, noliek vēlreiz uzrūgt.
- No uzrūgušas mīklas veido mazas maizītes, liek uz ietaukotas plāts un cep gatavas.
- Var cept arī kukulīšos vai formās.
- Gatavas pārziež ar sviestu un pārkaisa ar cukuru.