Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1 ola
- 50-100 ml ūdens
- 1-2 ēdamkarotes augu eļļas
- milti
Pildījumam:
- maltā gaļa
- 2 burkāni
- 2 sīpoli
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- No mīklas sastāvdaļām samīca biezu mīklu, noliek malā, lai atpūšas.
- Milti nepieciešami tik daudz, lai mīkla neliptu pie rokām.
- Gatavo pildījumu - rupji sarīvē burkānus un sīpolus - mazliet apcep.
- Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus.
- Mīklu plāni izrullē, virsū liek malto gaļu, gaļai virsū dārzeņus.
- Visu satin blīvā ruletē, liek ietaukotā tvaika katlā.
- Ūdenim pievieno lauru lapu, smaržīgos piparus, mazliet sāls - tvaicē 40 minūtes.
- Pasniedz pārlietu ar izkausētu sviestu, klāt - tomātu vai skābā krējuma mērce.
- Ja nav pieejams tvaika katls, ruleti ietin folijā un cep krāsnī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!