Gurķu, tomātu un sīpolu salāti (bez pasterizācijas)

Gurķu, tomātu un sīpolu salāti (bez pasterizācijas) Foto: Gurķu, tomātu un sīpolu salāti

Sastāvdaļas

Ar receptē minēto devu var piepildīt apmēram divas litra burkas.

  • 1000 g gurķu
  • 500 g tomātu
  • 200 g sīpolu
  • 100 g burkānu
  • 150 g augu eļļas
  • 5-7 g citronskābes
  • sāls, cukurs, smalkie pipari pēc vajadzības
  • dilles un pētersīļu lapas

Pagatavošana

  1. Visus dārzeņus notīra un nomazgā aukstā ūdenī.
  2. Gurķus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs, tāpat tomātus un sīpolus.
  3. Burkānus sarīvē uz dārzeņu rīves (skaidiņās).
  4. Sīpolus apcep augu eļļā caurspīdīgus, pievieno sarīvētus burkānus un ar mazu ūdens piedevu sautē pusmīkstus.
  5. Pievieno atlikušo augu eļļu, garšvielas, sagatavotas gurķus un turpina sautēt, kamēr gurķi kļūst caurspīdīgi (bet cieti).
  6. Beigās pievieno tomātu šķēles un sīki sagrieztus zaļumus (dilles, pētersīļus), vēlreiz visu uzvāra.
  7. Salātus nogaršo un, ja vajadzīgs, papildina ar garšvielām.
  8. Karstus, verdošus salātus sapilda dezinficētā burkā un nekavējoties aizvalcē ar novārīti metāla vāciņu.
  9. Aizvalcētās burkas liek ar vāciņu uz leju, patur pusstundu un tad ļauj atdzist.

Salāti ir pietiekami sulīgi, uzlējums nav vajadzīgs. Šie salāti nav pasterizēti, tāpēc, tos sagatavojot, jārīkojas ātri un tīros apstākļos, lai nodrošinātu labu konservu uzglabāšanu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes