Sastāvdaļas
- 250 g mannas
- 100 g cukura
- 1 glāze piena
- 2 olas
- 125 ml augu eļļās
- 1 nepina tējkarote cepamā pulvera
- 1/2 tējkarotes apelsīnu ziedu ūdens
- sauja nomizotu mandeļu
SĪRUPAM:
- 200 ml ūdens
- 300 g cukura
- 1 tējkarote citrona sulas
- 1 tējkarote apelsīnu ziedu ūdens
Pagatavošana
- Olas saputo ar cukuru, pievieno pienu, eļļu un apelsīnu ziedu ūdeni, labi sakuļ un iemaisa mannu ar cepamo pulveri.
- Maisījumu liek 22 x 22 cm lielā cepam trauka, nolīdzina.
- Virsū vienādās rindās ar atstarpēm liek mandeļu pusītes.
- Liek krāsnī 180°C cep 25-30 minūtes - zeltainu.
- Vēl siltu sagriež kvadrātos.
- Tikmēr gatavo sīrupu.
- Visas sastāvdaļas katliņā uz nelielas uguns lēni vāra 10 - 15 minūtes.
- Karsto sīrupu pārlej kūkai, ļauj dažas stundas izmirkt.
Patik recepte? Iesaki draugiem un saviem tuvajiem!
Paldies!