Dārzeņu un garšaugu piedeva zupām, sautējumiem, gaļas ēdieniem

Universālā dārzeņu un garšaugu piedeva zupām, sautējumiem, gaļas ēdieniem Foto: Dārzeņu un garšaugu piedeva

Sastāvdaļas

  • 500 g paprikas 
  • 500 g sīpolu
  • 500 g tomātu
  • 350 g burkānu
  • 150 g aso piparo
  • 150 g diļļu 
  • 150 g pētersīļu
  • 200 g seleriju sakņu
  • 500 g sāls

Pagatavošana

  1. Papriku, asos piparus bez sēklām, tomātus samaļ vai sablenderē.
  2. Burkānus, seleriju, sarīvē. 
  3. Sīpolus sasmalcina. 
  4. Visu kopā sajauc ar sāli, pilda burciņās. 
  5. Uzleju pa virsu nedaudz eļļu, uzglabā ledusskapī.
  6. Pievieno ēdieniem pašās beigās, lai nepārsālītu.
  7. Tiem, kam ir pa sāļu šāds sagatavošanas veids, var visus sajauktos dārzeņus bez sāls likt saldējamos trauciņos un sasaldēt jau pa porcijām. Pēc vajadzības likt pie ēdiena.
  8. Dažreiz sīpolu vietā pielieku ķiploku un seleriju nelieku.

Recepte tiem, kam patīk daudzpusīgi sagatavot ziemai krājumus, ne tikai sasaldējot garšaugus. Gatavā veidā ļoti smaržīga, kas bagātina ēdiena garšu.

Recepti sagatavoja: Natalija Novikova

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes