Sastāvdaļas
- 500 g paprikas
- 500 g sīpolu
- 500 g tomātu
- 350 g burkānu
- 150 g aso piparo
- 150 g diļļu
- 150 g pētersīļu
- 200 g seleriju sakņu
- 500 g sāls
Pagatavošana
- Papriku, asos piparus bez sēklām, tomātus samaļ vai sablenderē.
- Burkānus, seleriju, sarīvē.
- Sīpolus sasmalcina.
- Visu kopā sajauc ar sāli, pilda burciņās.
- Uzleju pa virsu nedaudz eļļu, uzglabā ledusskapī.
- Pievieno ēdieniem pašās beigās, lai nepārsālītu.
- Tiem, kam ir pa sāļu šāds sagatavošanas veids, var visus sajauktos dārzeņus bez sāls likt saldējamos trauciņos un sasaldēt jau pa porcijām. Pēc vajadzības likt pie ēdiena.
- Dažreiz sīpolu vietā pielieku ķiploku un seleriju nelieku.
Recepte tiem, kam patīk daudzpusīgi sagatavot ziemai krājumus, ne tikai sasaldējot garšaugus. Gatavā veidā ļoti smaržīga, kas bagātina ēdiena garšu.
Recepti sagatavoja: Natalija Novikova
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!