Dabas veltes medū

Dabas veltes medū Foto: Dabas veltes medū

 ● sajauc 1 kg svaigu samaltu dzērveņu ar 300 g sasmalcinātu ķiploku un 1 kg medus. Maisījumu lieto katru dienu pa karotei.

 ● nomizo un sagriež gabaliņos 250 - 300 g svaigu ingveru sakņu, sagriež četrās daļās četrus vidēji lielus citronus ar visu mizu un visu samaļ, pieliek 150 - 200 g medus un visu samaisa. Lieto katru dienu pa tējkarotei trīs reizes dienā, var pievienot tējai.

 ● samaļ 200 g žāvētu aprikožu, 200 g žāvētu plūmju, 200 g ingvera, 200 g riekstu, 200 g rozīņu un 1 citronu ar visu mizu. Iegūto masu pārlej ar 200 g medus un 50 ml konjaka. Lieto pa ēdamkarotei divas trīs reizes dienā.

 ● 1 kg notīrītu brūkleņu sajauc ar 600 g medus sastampā bļodā vai izmanto mikseri. Pilda burkās.

 ● cidonijas, medus vaniļas pāksts vai kanēļa standziņa (pēc garšas). Nomazgātas cidonijas sagriež šķēlītēs, pilda burciņā un pārlej ar medu tā, lai visas šķēlītes būtu apsegtas, uzliek vāciņu.

 ● 1 kg medus sajauc ar 500 g sasmalcinātu vai veselu riekstu - lazdu, Indijas, valriekstiem, mandelēm vai citiem pēc garšas (var pievienot žāvētas dzērvenes, aprikozes). Recepti pēc vēlēšanās var uzlabot ar vienu vai divām ēdamkarotēm ruma vai konjaka. Pirms tam riekstus 2 - 3 minūtes grauzdē uz sakarsētas neietaukotas pannas. Pilda burciņās un glabā tumšā, vēsa vietā.

Augļus, riekstus vai ogas pilda burciņās, aizvāko un glabā ledusskapī.

Iesaki draugiem. Paldies!

 

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes