● sajauc 1 kg svaigu samaltu dzērveņu ar 300 g sasmalcinātu ķiploku un 1 kg medus. Maisījumu lieto katru dienu pa karotei.
● nomizo un sagriež gabaliņos 250 - 300 g svaigu ingveru sakņu, sagriež četrās daļās četrus vidēji lielus citronus ar visu mizu un visu samaļ, pieliek 150 - 200 g medus un visu samaisa. Lieto katru dienu pa tējkarotei trīs reizes dienā, var pievienot tējai.
● samaļ 200 g žāvētu aprikožu, 200 g žāvētu plūmju, 200 g ingvera, 200 g riekstu, 200 g rozīņu un 1 citronu ar visu mizu. Iegūto masu pārlej ar 200 g medus un 50 ml konjaka. Lieto pa ēdamkarotei divas trīs reizes dienā.
● 1 kg notīrītu brūkleņu sajauc ar 600 g medus sastampā bļodā vai izmanto mikseri. Pilda burkās.
● cidonijas, medus vaniļas pāksts vai kanēļa standziņa (pēc garšas). Nomazgātas cidonijas sagriež šķēlītēs, pilda burciņā un pārlej ar medu tā, lai visas šķēlītes būtu apsegtas, uzliek vāciņu.
● 1 kg medus sajauc ar 500 g sasmalcinātu vai veselu riekstu - lazdu, Indijas, valriekstiem, mandelēm vai citiem pēc garšas (var pievienot žāvētas dzērvenes, aprikozes). Recepti pēc vēlēšanās var uzlabot ar vienu vai divām ēdamkarotēm ruma vai konjaka. Pirms tam riekstus 2 - 3 minūtes grauzdē uz sakarsētas neietaukotas pannas. Pilda burciņās un glabā tumšā, vēsa vietā.
Augļus, riekstus vai ogas pilda burciņās, aizvāko un glabā ledusskapī.
Iesaki draugiem. Paldies!