Sastāvdaļas
- 2 laimi
- 1 čili pipars
- 50 g pētersīļu
- 6 ķiploka daiviņas
- 5 cm liels svaiga ingvera gabaliņš
- 100 ml olīveļļas
- 1 tējkarote sāls
- 1/2 tējkarotes maltu melno piparu
- 700 g cūkgaļas
Pagatavošana
- Laimus nomizo, pētersīļus sakapā, ķiplokus sagriež gareniskās, plānās šķēlītēs.
- Ingveru sarīvē.
- Čili piparu gareniski pārgriež uz pusēm, sagriež sloksnītēs, sēkliņas var atstāt marinādē, tā būs asāka.
- Laimu miziņas, ķiplokus, ingveru, pētersīļus, čili piparus liek miezerī, sastampā viendabīgā masā.
- Pastai pievieno laimu sulu, olīveļļu, sāli, maltus melnos piparus - samaisa - marināde gatava.
- Cūkgaļu sagriež 4 šķēlēs, ierīvē ar marinādi, liek marinēties uz 40-45 minūtēm - uzklāj pārtikas plēvi.
- Pannā, ar biezu apakšu, uzkarsē mazliet augu eļļas, aptuveni vidējā temperatūrā.
- Cūkgaļas šķēles atbrīvo no marinādes gabaliem, lai tie nedeg, cep no abām pusēm,kamēr izveidojas zeltaina garoziņa - aptuveni 2 minūtes no abām pusēm.
- Cepto cūkgaļu liek veidnē, pārlej ar atlikušo marinādi, cep sakarsētā krāsnī, 20 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!