Sastāvdaļas
- 2 tunča steiki
- 140 g asu sinepju
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 citrons
- rīvmaize
- sāls pēc garšas
- 200 g ķirštomātu
- svaigs oregano
- 2 šalotes sīpoli
- svaigs baziliks
- svaigi pētersīļi
- 2 ēdamkarotes citrona sulas
- 30 g Parmas siera
- 30 g ciedru riekstu
Pagatavošana
- Ja tunča steiki ir sasaldēti, atlaidina tos, nosusina ar papīra dvieli.
- Sinepes samaisa ar 1 ēdamkaroti olīveļļas un rīvētu citrona miziņu.
- Tunča steikus ieziež ar sinepju maisījumu, atstāj marinēties istabas temperatūrā uz 30 minūtēm.
- Sausā pannā apgrauzdē ciedru riekstus, kamēr tie paliek zeltaini, tad pilnībā atdzesē.
- Oregano, baziliku, pētersīļus noskalo, nosusina un sakapā.
- Sagrieztus šalotes sīpolus samaisa ar sagrieztiem tomātiem, citrona sulu un olīveļļu.
- Pēc garšas pievieno sāli, pievieno sarīvētu Parmas sieru, zaļumus, ciedru riekstus - kārtīgi samaisa.
- Pannā sakarsē 3 ēdamkarotes olīveļļas.
- Tunča steikus panē rīvmaizē, nopurina lieko, liek pannā, sakarsētajā olīveļļā.
- Cep tunci no abām pusēm, ne ilgāk kā 4 minūtes.
- Tunča steikiem vidū jābūt mazliet jēliem.
- Ceptos tunča steikus liek šķīvī, virsū liek šalotes sīpolu un tomātu salātus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!