Cepts, panēts tuncis ar salātiem un tomātiem

Cepts, panēts tuncis ar salātiem un tomātiem Foto: Cepts, panēts tuncis ar salātiem un tomātiem

Sastāvdaļas

  • 2 tunča steiki
  • 140 g asu sinepju
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 citrons
  • rīvmaize
  • sāls pēc garšas
  • 200 g ķirštomātu
  • svaigs oregano
  • 2 šalotes sīpoli
  • svaigs baziliks
  • svaigi pētersīļi
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 30 g Parmas siera
  • 30 g ciedru riekstu

Pagatavošana

  1. Ja tunča steiki ir sasaldēti, atlaidina tos, nosusina ar papīra dvieli.
  2. Sinepes samaisa ar 1 ēdamkaroti olīveļļas un rīvētu citrona miziņu. 
  3. Tunča steikus ieziež ar sinepju maisījumu, atstāj marinēties istabas temperatūrā uz 30 minūtēm. 
  4. Sausā pannā apgrauzdē ciedru riekstus, kamēr tie paliek zeltaini, tad pilnībā atdzesē.
  5. Oregano, baziliku, pētersīļus noskalo, nosusina un sakapā.
  6. Sagrieztus šalotes sīpolus samaisa ar sagrieztiem tomātiem, citrona sulu un olīveļļu.
  7. Pēc garšas pievieno sāli, pievieno sarīvētu Parmas sieru, zaļumus, ciedru riekstus - kārtīgi samaisa.
  8. Pannā sakarsē 3 ēdamkarotes olīveļļas.
  9. Tunča steikus panē rīvmaizē, nopurina lieko, liek pannā, sakarsētajā olīveļļā. 
  10. Cep tunci no abām pusēm, ne ilgāk kā 4 minūtes. 
  11. Tunča steikiem vidū jābūt mazliet jēliem.
  12. Ceptos tunča steikus liek šķīvī, virsū liek šalotes sīpolu un tomātu salātus. 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes