Cepti zaķa stilbiņi
Gaļas ēdienu receptes
baltvīns
buljons
citrona sula
majorāns
malti baltie pipari
milti
muskatrieksts
sāls
sīpols
skābais krējums
sviests
timiāns
tomātu pasta
zaķa stilbiņi
Foto: Cepti zaķa stilbiņi
Sastāvdaļas
- 2 cepšanai sagatavoti, iespeķoti zaķa stilbiņi
- sāls
- malti baltie pipari
- 1 ēdamkarote majorāna
- 1 ēdamkarote timiānā
- šķipsniņa rīvēta muskatrieksta
- 1 sīpols
- 4 ēdamkarotes skābā krējuma
- 4 ēdamkarotes sviesta
- 1 deserta glāze baltvīna
- tomātu pasta
- 1 tējkarote miltu
- 1/8 l gaļas buljona
- 1 ēdamkarote citrona sulas
Pagatavošana
- Gaļu noskalo un nosusina. Ierīvē ar sāls, piparu, majorāna, timiāna un muskatrieksta maisījumu un ieliek cepešpannā.
- Pie vieno sīki sagrieztu sīpolu un krējumu, pārlej ar karstu sviestu.
- Liek iepriekš līdz 200°C sakarsēta cepeškrāsnī un apmēram 20 minūšu laikā apbrūnina.
- Cepot aplaista ar cepeša sulu. Pa karotei pielej baltvīnu, pannai uzliek vāku un cep vel 30 minūtes.
- Gaļu izņem un noliek siltumā. Mērcei pieliek tomātu pastu un miltus, pielej atlikušo baltvīnu un citrona sulu.
- Mērci uzkarsē un, ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus.
- Stilbiņus saliek uz šķīvja un pārlej ar mērci.
... reizes
Šodien skatītākās receptes