Cepti zaķa stilbiņi

Cepti zaķa stilbiņi Foto: Cepti zaķa stilbiņi

Sastāvdaļas

  • 2 cepšanai sagatavoti, iespeķoti zaķa stilbiņi
  • sāls
  • malti baltie pipari
  • 1 ēdamkarote majorāna
  • 1 ēdamkarote timiānā
  • šķipsniņa rīvēta muskatrieksta
  • 1 sīpols
  • 4 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 1 deserta glāze baltvīna
  • tomātu pasta
  • 1 tējkarote miltu
  • 1/8 l gaļas buljona
  • 1 ēdamkarote citrona sulas

Pagatavošana

  1. Gaļu noskalo un nosusina. Ierīvē ar sāls, piparu, majorāna, timiāna un muskatrieksta maisījumu un ieliek cepešpannā.
  2. Pie vieno sīki sagrieztu sīpolu un krējumu, pārlej ar karstu sviestu.
  3. Liek iepriekš līdz 200°C sakarsēta cepeškrāsnī un apmēram 20 minūšu laikā apbrūnina.
  4. Cepot aplaista ar cepeša sulu. Pa karotei pielej baltvīnu, pannai uzliek vāku un cep vel 30 minūtes.
  5. Gaļu izņem un noliek siltumā. Mērcei pieliek tomātu pastu un miltus, pielej atlikušo baltvīnu un citrona sulu.
  6. Mērci uzkarsē un, ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus.
  7. Stilbiņus saliek uz šķīvja un pārlej ar mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes