Bagātīga jūras velšu zupa

Bagātīga jūras velšu zupa Foto: Bagātīga jūras velšu zupa

Sastāvdaļas

  • 2 saldētas baltās zivs filejas
  • 200 saldētas lielas garneles
  • 1 l zivju buljona
  • 2 lieli kartupeļi
  • 2 lieli burkāni
  • 1 sarkanais sīpols
  • 300 g konservētas kukurūzas bez šķidruma
  • 230 ml piena
  • 230 g saldā krējuma
  • 200 g saldētu mīdiju bez čaulas
  • 40 g kviešu miltu
  • 5 bekona šķēles
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • ½ tējkarotes kaltēta timiāna
  • sāls un pipari pēc garšas
  • buntīte sakapātu zaļumu

Pagatavošana

  1. Nomizo dārzeņus. Kartupeļus un burkānus sagriez kubiņos, sīpolu smalki sakapā, ķiplokus izspied caur spiedi. Jūras veltēm ļauj atkust.
  2. Katlā apcep bekona šķēles, līdz tās ir kraukšķīgas, tad uzliec uz papīra dvieļa. Tajā pašā katlā liec kartupeļus, burkānus un uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisot, cep aptuveni 5 minūtes. Pievieno ķiplokus un vēl nedaudz pacep.
  3. Pievieno miltus un izmaisi. Nepārtraukti maisot, lej katlā buljonu, tad pienu.
  4. Rupji sagriez zivs filejas. Nosusini papīra dvielī mīdijas, zivi un attīrītas garneles un pievieno katla saturam. Liec klāt arī konservētu kukurūzu, timiānu, sāli un piparus. Samaisi. Vāri uz vidējas uguns 40 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  5. Kad zupa gandrīz gatava pielej saldo krējumu un pieliec sviestu. Turi katlu uz uguns, kamēr sviests ir pilnībā izkusis.
  6. Zaļumus sakapā, bekona šķēles sagriez nelielos gabaliņos un dekorē ar tiem katru zupas porciju.

Garneles un jūras veltes var aizstāt ar 400 g saldētu jūras velšu kokteiļa.

Gatavojiet ar prieku! Labu apetīti!

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes