Ašie asie kāposti

Ašie asie kāposti Foto: Ašie asie kāposti

Sastāvdaļas

  • 2 kg svaigu kāpostu
  • 3-4 burkāni
  • 4 ķiploka daiviņas
Marinādei:
  • 1 l ūdens
  • 1/2 glāzes cukura
  • 2 ēdamkarotes rupjās sāls
  • 10 melno piparu graudiņu
  • 5 krustnagliņas
  • 4 lauru lapas
  • 1/2 glāzes augu eļļas
  • 1/2 glāzes 9% etiķa

Pagatavošana

  1. Kāpostus sakapā, burkānus rupji sarīvē, ķiplokus sīki sagriež.
  2. Saliek burkās un pārlej ar mazliet atdzesētu marinādi. 
  3. Marinādes sastāvdaļas liek katlā, (izņemot augu eļļu un etiķi), vāra 10 minūtes.
  4. Pēc 10 minūtēm katlu noņem no uguns, tad pielej eļļu un etiķi. 
  5. Pildītajām burkām uzliek slogu, atdzesē pilnībā, tad liek ledusskapī uz 24 stundām. Pēc diennakts kāpostus var ēst.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes