Sastāvdaļas
- 1-1,5 kilogrami cūkas kaulu ar gaļu
- 500-700 grami miltainu kartupeļu
- 500 grami baltā kāposta
- 1 liels sīpols
- 1 liels burkāns
- 1 liela sarkanā paprika
- 4-5 daiviņas ķiploka
- 1 sarkanais asais pipars bez sēklām
- 2 ēdamkarotes saldās sarkanās paprikas paprikas pulvera
- 1/2 tējkarote saberztu ķimeņu sēklu
- 1/2 tējkarote kanēļa
- 1/2 tējkarote maltu melno pipari
- pētersīļu lapas
- baziliks
- piparmētra
- malti kajenas pipari un sāls pēc garšas
- eļļa vai cūku tauki cepšanai un ūdens pēc vajadzības
Pagatavošana
- Kaulus sakarsētās taukvielās apcep brūnus izņem ārā.
- Apcep sagrieztus sīpolu, burkānu, sarkano papriku ar garšaugiem, garšvielām un sāli.
- Liekam klāt arī smalki sagrieztu aso piparu un ķiploku. Kad tie apcepušies pievienojam atpakaļ kaulus un pielej ūdeni.
- Uzvārām un liekam klāt sagrieztus kāpostus.
- Vārām līdz gaļa ir mīksta, tad izņemam.
- Pievienojam kartupeļus. Gaļu atdalām no kauliem, varam likt atpakaļ sautējumā vai pasniegt atsevišķi.
Recepti piedāvā un iesaka: Inita Briedina
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!