Zivju biezzupa ar citronu un pētersīļiem

Zivju biezzupa ar citronu un pētersīļiem Foto: Zivju biezzupa ar citronu un pētersīļiem

Sastāvdaļas

  • 450 g saldētas baltās zivs filejas
  • 400 g tomātu sava sulā
  • 400 g mazu kartupeļu
  • 300 ml dārzeņu buljona
  • 1 citrona miziņa
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 tējkarote fenheļa sēklu
  • 1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera
  • neliela sauja zaļumu

Pagatavošana

  1. Nomizo sīpolu, ķiplokus un kartupeļus. Sīpolu smalki sagriez, ķiplokus sakapā, kartupeļus pārgriež uz pusēm.
  2. Katlā uzsildi eļļu un apcep sīpolu, ķiploku un sasmalcinātas fenheļa sēklas. Kad sīpols mīksts un zeltains, iemaisi kūpinātu paprikas pulveri un cep vel 2 minūtes.
  3. Lej katlā buljonu, pieber kartupeļus. Sagriez tomātus nelielos gabalos un pievieno zupai. Turpini vārīt vēl 15-20 minūtes, līdz kartupeļi ir gandrīz gatavi.
  4. Pievieno saldētas zivju filejas, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāri uz lēnas uguns vel 8-10 minūtes, līdz visas zupas sastāvdaļas gatavas. Maisot nedaudz sadali zivis.
  5. Smalki sagriez pētersīļus un sajauc ar citrona miziņu. Lej biezzupu bļodās, pārber pētersīļu un citrona maisījumu.

Veikala saldētavās var atrast ne tikai gatavo produkciju, bet arī plašu jūras velšu piedāvājumu. Tā ir lieliska izejviela gardai zupai.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes