Zirņu zupa ar ribiņām

Zirņu zupa ar ribiņām Foto: Zirņu zupa ar ribiņām

Sastāvdaļas

  • 250 g sauso zirņu
  • 250 g zaļo zirnīšu
  • 500 g ribiņu
  • 100 g bekona
  • 1 žāvēta desa
  • 2 lieli sīpoli
  • 1 liels burkāns
  • 2 puravi
  • 1 selerijas sakne
  • 2 kartupeļi
  • 1 selerijas kāts
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 2 litri ūdens

Pagatavošana

  1. Zirņus nevajag iepriekš iemērkt ūdenī, tos uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrā kopā ar ribiņām.
  2. Nolej ūdeni ar putām, noskalo zirņus un ribiņas un liek atpakaļ katlā ar tīru ūdeni. Vāra.
  3. Sagatavo dārzeņus. Selerijas sakni, burkānu un kartupeļus sagriež kubiņos.
  4. Kad zirņi jau 1 stundu vārījušies pie tiem klāt pievieno dārzeņus un vāra 15 minūtes.
  5. Sagriež sīpolus, puravus, selerijas kātu. Pievieno katlā un vāra vēl 15 minūtes.
  6. Izņem ribiņas un atdala no kauliem gaļu. Sagriež to mazos gabaliņos un liek atpakaļ katlā. Pievieno sāļos zirnīšus.
  7. Pēc garšas pievieno sāli un piparus, pievieno žāvētu desu.
  8. Zupa kļūs biezāka, ja to atdzisušu uz nakti novietos ledusskapī, un nākamā dienā uz mazas uguns uzsildīs.
  9. Zupu pasniedz ar rudzu maizi vai grauzdiņiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes