Sastāvdaļas
- 250 g sauso zirņu
- 250 g zaļo zirnīšu
- 500 g ribiņu
- 100 g bekona
- 1 žāvēta desa
- 2 lieli sīpoli
- 1 liels burkāns
- 2 puravi
- 1 selerijas sakne
- 2 kartupeļi
- 1 selerijas kāts
- sāls un pipari pēc garšas
- 2 litri ūdens
Pagatavošana
- Zirņus nevajag iepriekš iemērkt ūdenī, tos uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrā kopā ar ribiņām.
- Nolej ūdeni ar putām, noskalo zirņus un ribiņas un liek atpakaļ katlā ar tīru ūdeni. Vāra.
- Sagatavo dārzeņus. Selerijas sakni, burkānu un kartupeļus sagriež kubiņos.
- Kad zirņi jau 1 stundu vārījušies pie tiem klāt pievieno dārzeņus un vāra 15 minūtes.
- Sagriež sīpolus, puravus, selerijas kātu. Pievieno katlā un vāra vēl 15 minūtes.
- Izņem ribiņas un atdala no kauliem gaļu. Sagriež to mazos gabaliņos un liek atpakaļ katlā. Pievieno sāļos zirnīšus.
- Pēc garšas pievieno sāli un piparus, pievieno žāvētu desu.
- Zupa kļūs biezāka, ja to atdzisušu uz nakti novietos ledusskapī, un nākamā dienā uz mazas uguns uzsildīs.
- Zupu pasniedz ar rudzu maizi vai grauzdiņiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!