Sastāvdaļas
- 1,5 kg smaga vista
- 100 g speķa
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- 6 sīpoli
- 100 g konservētu šampinjonu
- 1 ķiploka daiviņa
- 50 g konjaka
- 0,5 l sausa sarkanvīna
- 1 lauru lapa
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Vistu sadala porciju gabalos un eļļā apcep.
- Atsevišķi apcep kubiņos sagrieztu speķi, pievieno sagrieztus sīpolus, konservētus šampinjonus, sasmalcinātus ķiploku un nedaudz apsautē.
- Pievieno vistu, lauru lapu un 4 sīki sagrieztus sīpolus, pielej konjaku.
- Visu samaisa, pielej vīnu.
- Neaizvākotu liek uz uguns.
- Kad mērces šķidrums samazinājies uz pusi, ēdiens ir gatavs.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!