Tumšā alū tvaicēti bumbieri ar grauzdētiem lazdu riekstiem un šokolādes mērci
Augļu-ogu ēdienu receptes
Saldo ēdienu receptes
bumbieri
cukurs
lazdu rieksti
Mežpils tumšais alus
saldais krējums
tumšā šokolāde
Foto: Māris Kiseļovs
Sastāvdaļas
- 6 stingri bumbieri
- 500 ml Mežpils tumšais alus
- 200 g cukura
- 100 g tumšās šokolādes
- 150 ml saldā krējuma
- 100 g lazdu riekstu
Pagatavošana
- Lazdu riekstus cep krāsnī 10–15 minūtes 150°C temperatūrā, līdz rieksti ir zeltaini brūni.
- Riekstus sadrupina, saspiežot ar katliņa pamatni.
- Uzvāra saldo krējumu, pārlej šokolādei un maisa, līdz izveidojas viendabīga mērce. Atliek malā atdzēsties.
- Bumbierus nomizo un iztīra serdes.
- Alum pievieno cukuru un uzvāra.
- Pievieno bumbierus un vāra 6–8 minūtes atkarībā no to cietības.
- Siltos bumbieru uzņem no sīrupa un kārto uz šķīvja, pāri lej šokolādes mērci un pārkaisa ar drupinātiem lazdu riekstiem.
recepte skatīta ... reizes
Šodien skatītākās receptes