Tumšā alū tvaicēti bumbieri ar grauzdētiem lazdu riekstiem un šokolādes mērci

Tumšā alū tvaicēti bumbieri ar grauzdētiem lazdu riekstiem un šokolādes mērci Foto: Māris Kiseļovs

Sastāvdaļas

  • 6 stingri bumbieri
  • 500 ml Mežpils tumšais alus
  • 200 g cukura
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 150 ml saldā krējuma
  • 100 g lazdu riekstu

Pagatavošana

  1. Lazdu riekstus cep krāsnī 10–15 minūtes 150°C temperatūrā, līdz rieksti ir zeltaini brūni.
  2. Riekstus sadrupina, saspiežot ar katliņa pamatni.
  3. Uzvāra saldo krējumu, pārlej šokolādei un maisa, līdz izveidojas viendabīga mērce. Atliek malā atdzēsties.
  4. Bumbierus nomizo un iztīra serdes.
  5. Alum pievieno cukuru un uzvāra.
  6. Pievieno bumbierus un vāra 6–8 minūtes atkarībā no to cietības.
  7. Siltos bumbieru uzņem no sīrupa un kārto uz šķīvja, pāri lej šokolādes mērci un pārkaisa ar drupinātiem lazdu riekstiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes