Tradicionālais biezpiena pudiņš

Tradicionālais biezpiena pudiņš Foto: Tradicionālais biezpiena pudiņš

Sastāvdaļas

  • 5 olas
  • 500 g liesa biezpiena
  • 100 ml liesa skābā krējuma
  • 1,5 glāzes cukura
  • 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • 1 paciņa vaniļas cukura

Pagatavošana

  1. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
  2. Olu baltumus liek ledusskapī, bet dzeltenumus sakuļ ar biezpienu, kartupeļu cieti, skābo krējumu un vaniļas cukuru.
  3. Biezpienu ar piedevām sakuļ blenderī, viendabīgā masā.
  4. Olu baltumus sakuļ stingrās putās, pievieno cukuru, turpina kult, kamēr cukurs izkūst.
  5. Biezpiena masai pievieno sakultos olu baltumus, samaisa pulksteņa rādītāju virzienā.
  6. Biezpiena masu pārliek multikatla tvertnē, ieslēdz cepšanas režīmu, uz 65 minūtēm.
  7. Pēc cepšanas beigām, pudiņu patur vēl multikatlā 60 minūtes, katlu atslēdzot no strāvas.
  8. Pirms pasniegšanas, pudiņam uzklāj krēmu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes