Tomātu-lēcu tarte

Sastāvdaļas

  • 300 g pilngraudu milti
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 100 ml Extra Virgin olīveļļa
  • 80 ml ūdens
  • 200 g sarkanās vai brūnās lēcas
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 500 g konservētu tomātu
  • 150 g melnās olīvas
  • 1 tējkarotes cukurs
  • timiāns
  • raudene
  • svaigs baziliks
  • sāls
  • pipari
  • 150 g Fetas siers

Pagatavošana

  1. Lēcas novāra sālsūdenī līdz mīkstas bet nejūk ārā. Nokāš un atdzesē.
  2. Sajauc miltus ar sāli un olīveļļu. Pamazām pievieno aukstu ūdeni līdz izveidojas lipīga, blīva mīkla.
  3. Lielā veidnē izpresē mīklu pa pamatni un 2 cm augstumā gar sāniem. Pamatni sadursta ar dakšiņu un liek cepties 180 grādos uz 15 min.
  4. Tikmēr katliņā olīveļļā viegli apcep plāni sagrieztu ķiploku.
  5. Tomātus sagriež vai samīca un liek katlā. Pievieno timiānu un raudeni, uz mazas uguns sautē 15 min. Pievieno pusi bazilika, sāli un cukuru pēc garšas.
  6. Kad pamatne gatava, pa pamatni vienmērīgi izkārto lēcas un pa virsu pārlej tomātu mērci.
  7. Liek atpakaļ krāsnī un cep 20 minūtes. Pa virsu drupina Fetas sieru un cep vēl 2-3 min.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes