Sastāvdaļas
- 300 g pilngraudu milti
- 1/2 tējkarotes sāls
- 100 ml Extra Virgin olīveļļa
- 80 ml ūdens
- 200 g sarkanās vai brūnās lēcas
- 3 ķiploka daiviņas
- 500 g konservētu tomātu
- 150 g melnās olīvas
- 1 tējkarotes cukurs
- timiāns
- raudene
- svaigs baziliks
- sāls
- pipari
- 150 g Fetas siers
Pagatavošana
- Lēcas novāra sālsūdenī līdz mīkstas bet nejūk ārā. Nokāš un atdzesē.
- Sajauc miltus ar sāli un olīveļļu. Pamazām pievieno aukstu ūdeni līdz izveidojas lipīga, blīva mīkla.
- Lielā veidnē izpresē mīklu pa pamatni un 2 cm augstumā gar sāniem. Pamatni sadursta ar dakšiņu un liek cepties 180 grādos uz 15 min.
- Tikmēr katliņā olīveļļā viegli apcep plāni sagrieztu ķiploku.
- Tomātus sagriež vai samīca un liek katlā. Pievieno timiānu un raudeni, uz mazas uguns sautē 15 min. Pievieno pusi bazilika, sāli un cukuru pēc garšas.
- Kad pamatne gatava, pa pamatni vienmērīgi izkārto lēcas un pa virsu pārlej tomātu mērci.
- Liek atpakaļ krāsnī un cep 20 minūtes. Pa virsu drupina Fetas sieru un cep vēl 2-3 min.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!