Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 200 g ķirbju
- 150 g miltu
- 4 ēdamkarotes kakao pulvera
- 2 olas
- 130 g cukura
- 100 ml augu eļļas
- 1/2 tējkarote dzeramās sodas
- vaniļas cukurs
Krēmam:
- 400 g biezpiena
- 450 ml jogurta
- 20 g želatīna
- 7 ēdamkarotes cukura
- 120 ml ūdens
- šķipsniņa vaniļas cukura
Ķiršu kārtai:
- 5 ēdamkarotes cukura
- 3 ēdamkarotes cietes
- 1/4 tējkarotes kanēļa
- 500 g ķiršu
Pagatavošana
- Biskvīts: Ar elektrisko putotāju sakuļ olas ar cukuru un augu eļļu, tad pievieno dzeramo sodu, miltus, kakao pulveri un visu sajauc viendabīgā masā.
- Ķirbjus sablenderē un iejauc mīklā.
- Mīklu klāj nedaudz ietaukotā 22 cm lielā kūkas formā un cep 180°C temperatūrā 30 - 35 minūtes vai līdz iedurtais koka irbulītis iznāk ārā sauss.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sagriež 2 kārtās.
- Krēms: Želatīnu pārlej ar ūdeni un atstāj uzbriest 30 minūtes.
- Biezpienu, jogurtu, cukuru un vaniļas cukuru sajauc virtuves kombainā.
- Uzbriedināto želatīnu izkausē un, nepārtraukti maisot, pievieno biezpiena masai un maisa līdz masa kļūst viendabīga.
- Kūkas formu pārklāj ar pārtikas plēvi un ieliek tajā pamata biskvīta kārtu, pārklāj ar 1/2 no krēma daudzuma. Ievieto ledusskapī uz 10 minūtēm.
- Tad klāj nākamo kūkas kārtu un pārklāj ar atlikušo krēma daudzumu. Ja krēms sācis sabiezēt, nedaudz pārmaisa to ar putojamo slotiņu.
- Ievieto kūku atkal ledusskapī uz 20 minūtēm. Ja jūs uzreiz liksiet visu pēc kārtas,neieliekot ledusskapī, tad kūka sāks grimt!
- Ķiršu kārta: Ja jums ir saldēti ķirši, tad atsaldējiet tos un nosusiniet.
- Nelielā katliņā sajauc ķiršu ar pārējām sastāvdaļās un, nepārtraukti maisot, karsē līdz masa sabiezē.
- Masu klāj pār tortes virsmu, kamēr silts, un novieto atdzesēties.
- Atdzesētu torti izņem no formas, atbrīvo no plēves un tortes malas rotā, piemēram, ar šokolādes skaidiņām, riekstiem, utt.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!