Stirnas karbonāde ar šampinjoniem

Stirnas karbonāde ar šampinjoniem Foto: Stirnas karbonāde ar šampinjoniem

Sastāvdaļas

  • 2 stirnas gaļas karbonādes (katra 80 g)
  • 1/4 l paniņu
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • 2 ēdamkarotes auksti spiestas augu eļļas
  • 30 g speķa
  • 75 g šampinjonu
  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 2 - 3 ēdamkarotes krējuma
  • 30 g rīvmaizes
  • 2 ēdamkarotes Parmas siera

Pagatavošana

  1. Karbonādes nomazgā aukstā ūdenī un uz 24 stundām ieliek paniņās.
  2. Pirms cepšanas gaļu nosusina, ierīvē ar sāls un piparu maisījumu, pārziež ar eļļu.
  3. Karbonādēm virsū saliek speķa šķēlītes, liek uz režģiem iepriekš sakarsēta grillā un cep apmēram 5 - 8 minūtes.
  4. Speķa šķēlītes saliek ugunsdrošā traukā, virsū ar apcepto pusi un leju uzliek gaļas šķēles.
  5. Šampinjonus notīra, sagriež, pievieno 2 ēdamkarotes sviesta un apsautē. Pieliek krējumu un masu saliek uz karbonādēm.
  6. Pārkaisa ar rīvmaizi un sarīvēto Parmas sieru. Virsū saliek sviesta piciņas.
  7. Karbonādes ar visu trauku vēlreiz liek karstā grillē un cep, līdz siers kļūst zeltaini brūns.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes