Stirnas karbonāde ar šampinjoniem
Gaļas ēdienu receptes
Mednieku receptes
eļļa
krējums
malti melnie pipari
paniņas
Parmas siers
rīvmaize
sāls
šampinjoni
speķis
stirnas gaļa
sviests
Foto: Stirnas karbonāde ar šampinjoniem
Sastāvdaļas
- 2 stirnas gaļas karbonādes (katra 80 g)
- 1/4 l paniņu
- sāls
- malti melnie pipari
- 2 ēdamkarotes auksti spiestas augu eļļas
- 30 g speķa
- 75 g šampinjonu
- 4 ēdamkarotes sviesta
- 2 - 3 ēdamkarotes krējuma
- 30 g rīvmaizes
- 2 ēdamkarotes Parmas siera
Pagatavošana
- Karbonādes nomazgā aukstā ūdenī un uz 24 stundām ieliek paniņās.
- Pirms cepšanas gaļu nosusina, ierīvē ar sāls un piparu maisījumu, pārziež ar eļļu.
- Karbonādēm virsū saliek speķa šķēlītes, liek uz režģiem iepriekš sakarsēta grillā un cep apmēram 5 - 8 minūtes.
- Speķa šķēlītes saliek ugunsdrošā traukā, virsū ar apcepto pusi un leju uzliek gaļas šķēles.
- Šampinjonus notīra, sagriež, pievieno 2 ēdamkarotes sviesta un apsautē. Pieliek krējumu un masu saliek uz karbonādēm.
- Pārkaisa ar rīvmaizi un sarīvēto Parmas sieru. Virsū saliek sviesta piciņas.
- Karbonādes ar visu trauku vēlreiz liek karstā grillē un cep, līdz siers kļūst zeltaini brūns.
... reizes
Šodien skatītākās receptes