Šokolādes- zemesriekstu kēkss

Šokolādes- zemesriekstu kēkss Foto: Šokolādes- zemesriekstu kēkss

Sastāvdaļas

Šokolādes sīrupam:

  • 60 g cukura
  • 30 g kakao pulvera
  • 3/4 glāzes karsta ūdens
  • 3/4 glāzēs kukurūzas sīrupa
  • šķipsniņa sāls

Mīklai:

  • 280 g miltu
  • 3/4 tējk. cepamā pulvera
  • 3/4 tējk. sāls
  • 100 g zemesriekstu sviesta
  • 2 lieli vai 3 vidēja lieluma banāni
  • 60 g sviesta
  • 2 olas (istabas temperatūrā)
  • 2 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 115 g cukura
  • 50 g brūnā cukura
  • 100 g trekna saldā krējuma
  • 100 g šokolādes skaidiņu vai šokolādes gabaliņu

Pagatavošana

  1. Gatavo šokolādes sīrupu - sajauc katliņā visas sīrupa sastāvdaļas, un liek uz vidējas uguns.
  2. Pastāvīgi maisa tik ilgi, kamēr cukurs izkūst un sīrups sabiezē.
  3. Sīrupu lej citā traukā. Sajauc miltus, sāli un cepamo pulveri.
  4. Ar mikseri sajauc sviestu ar zemesriekstu sviestu, viendabīgā masā.
  5. Zemesriekstu sviesta maisījumam pievieno brūno un parasto cukuru - sakuļ.
  6. Banānus saspaida un sajauc ar saldo krējumu.
  7. Zemesriekstu sviesta maisījumu sajauc ar banānu maisījumu, pievieno olas - pa vienai, pēc katras olas pievienošanas, sakuļ.
  8. Mīklai pievieno miltu maisījumu - sakuļ viendabīgā masā.
  9. Mīklai pievieno šokolādes skaidiņas, vai šokolādes gabaliņus, samaisa ar lāpstiņu.
  10. 1/3 daļu mīklas liek atsevišķā traukā, un pievieno šokolādes sīrupu - kārtīgi samaisa.
  11. Veidnē ieklāj cepamo papīru, mazliet to ieeļļo.
  12. Veidnē liek pusi baltās mīklas, virsū liek pusi šokolādes mīklas.
  13. Tad virsū šokolādes mīklai liek atlikušo balto mīklu un nobeigumā, atkal šokolādes mīklu.
  14. Uzkarsē krāsni līdz 170 °C grādu temperatūrai. Cep apmēram 70 minūtes.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes