Sastāvdaļas
Šokolādes sīrupam:
- 60 g cukura
- 30 g kakao pulvera
- 3/4 glāzes karsta ūdens
- 3/4 glāzēs kukurūzas sīrupa
- šķipsniņa sāls
Mīklai:
- 280 g miltu
- 3/4 tējk. cepamā pulvera
- 3/4 tējk. sāls
- 100 g zemesriekstu sviesta
- 2 lieli vai 3 vidēja lieluma banāni
- 60 g sviesta
- 2 olas (istabas temperatūrā)
- 2 tējk. vaniļas ekstrakta
- 115 g cukura
- 50 g brūnā cukura
- 100 g trekna saldā krējuma
- 100 g šokolādes skaidiņu vai šokolādes gabaliņu
Pagatavošana
- Gatavo šokolādes sīrupu - sajauc katliņā visas sīrupa sastāvdaļas, un liek uz vidējas uguns.
- Pastāvīgi maisa tik ilgi, kamēr cukurs izkūst un sīrups sabiezē.
- Sīrupu lej citā traukā. Sajauc miltus, sāli un cepamo pulveri.
- Ar mikseri sajauc sviestu ar zemesriekstu sviestu, viendabīgā masā.
- Zemesriekstu sviesta maisījumam pievieno brūno un parasto cukuru - sakuļ.
- Banānus saspaida un sajauc ar saldo krējumu.
- Zemesriekstu sviesta maisījumu sajauc ar banānu maisījumu, pievieno olas - pa vienai, pēc katras olas pievienošanas, sakuļ.
- Mīklai pievieno miltu maisījumu - sakuļ viendabīgā masā.
- Mīklai pievieno šokolādes skaidiņas, vai šokolādes gabaliņus, samaisa ar lāpstiņu.
- 1/3 daļu mīklas liek atsevišķā traukā, un pievieno šokolādes sīrupu - kārtīgi samaisa.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru, mazliet to ieeļļo.
- Veidnē liek pusi baltās mīklas, virsū liek pusi šokolādes mīklas.
- Tad virsū šokolādes mīklai liek atlikušo balto mīklu un nobeigumā, atkal šokolādes mīklu.
- Uzkarsē krāsni līdz 170 °C grādu temperatūrai. Cep apmēram 70 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!