Skābētu kāpostu un ķirbju salāti

Skābētu kāpostu un ķirbju salāti Foto: Skābētu kāpostu un ķirbju salāti

Sastāvdaļas

  • 500 g skābētu kāpostus
  • 400 g ķirbju
  • 100 g burkānu
  • tējkarote ķimeņu

Pārliešanai:

  • 1 litrs ūdens
  • ēdamkarote sāls
  • 1,5 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana

  1. Ķirbjus notīra un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
  2. Labus skābētus kāpostus viegli nospiež no liekās sulas un sajauc ar sagatavotiem ķirbjiem.
  3. Ķirbju vietā var lietot patisonus vai kabačus.
  4. Burkānus tāpat notīra un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
  5. Visus dārzeņus sajauc ar ķimenēm un iepilda dezinficētā burkā, pārlej verdošu sālsūdeni un cukurūdeni, liek pasterizēt.
  6. Pasterizē 85 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 10-15 minūtes, litra burkas – 15-20 minūtes.

Padoms:
Pirms salātu lietošanas burkām noņem vāciņus, nolej šķidrumu; salātus saliek salātu traukā un pievieno augu eļļu un zaļumus. Pasniedz pie gaļas ēdieniem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes