Sastāvdaļas
- 2 siļķu filejas
- 1 gurķis
- 1/2 čili pipara pāksts
- 1 ola
- 1 sīpols
- dilles, pētersīļi
- 2 burkāni
- želatīns
- majonēze
Pagatavošana
- Siļķu filejas, ja nepieciešams, atbrīvo no asakām.
- Gurķi sagriež plānās šķēlītēs.
- Čili piparu sagriež mazos gabaliņos.
- Olu un burkānus izvāra, sagriež mazos gabaliņos.
- Dilles un pētersīļus sakapā.
- 1 ēdamkaroti želatīna aplej ar 100 gramiem verdoša ūdens, maisa, kamēr tas izšķīst.
- 3-4 ēdamkarotes majonēzes kārtīgi samaisa ar 2-3 ēdamkarotēm želatīna šķīduma.
- Sagriezto olu, sīpolu, burkānus, zaļumus samaisa ar majonēzes maisījumu.
- Uz izklātas pārtikas plēves liek kārtās - viena siļķu fileja, puse dārzeņu-majonēzes maisījuma, puse gurķa šķēlīšu, puse pipara gabaliņu.
- Tad otra puse dārzeņu-majonēzes maisījuma, atlikušās gurķa šķēlītes, pipara gabaliņi, otra siļķu fileja.
- Visu cieši ietin pārtikas plēvē kā desiņu vai taisnstūri, galus aizsien ar pārtikas diegu.
- Liek ledusskapī uz nakti.
- Nākošajā dienā izņem no ledusskapja un sagriež šķēlēs.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!