Sastāvdaļas
- 250 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 200 g jogurta (bez piedevām)
- 1/2 tējk. jūras sāls
- 375 g miltu
- 275 g Fetas siera
- 2 olas
- malti pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Sviestu ar mikseri sakuļ krēmveidīgā konsistencē. Pievieno jogurtu un sāli un kuļ vēl vienu minūti.
- Pievieno 2/3 miltu un samīca mīklu ar rokām. Pakāpeniski pievieno atlikušos miltus, mīca, kamēr mīkla kļūst viendabīga un nelīp pie rokām. Mīklu noliek malā uz 30 minūtēm.
- Pildījumam - vienu olu sakuļ ar šķipsniņu sāls, pipariem, pievieno Fetas sieru - samaisa.
- Uzkarsē krāsni līdz 200°C temperatūrai. Divās veidnēs ieklāj cepamo papīru. Mīklu izrullē, izspiež 7 cm diametrā lielus aplīšus.
- Katrā aplītī liek vienu tējkaroti Fetas siera masas. Veido pīrādziņu, aizspiež galus.
- Pīrādziņus liek veidnēs, pārklāj ar sakultu olu, cep 10-15 minūtes, vai kamēr parādās zeltīta garoziņa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!