Sautēta jēra gaļa īru gaumē

Sautēta jēra gaļa īru gaumē Foto: Sautēta jēra gaļa īru gaumē

Sastāvdaļas

  • 500 g jēra gaļas
  • 500 g kartupeļu
  • 250 g sīpolu
  • sāls
  • pipari
  • 1 lauru lapa
  • 1/2 tējkarotes timiāna
  • pētersīļi

Pagatavošana

  1. Gabaliņos sagrieztu jēra gaļu ieliek katlā, pieber sāli, piparus, pieliek lielāko daļu sīki sagrieztu sīpolu, lauru lapu un timiānu.
  2. Pārlej ar ūdeni tā, lai tas pārsegtu produktus, uzliek vāku un sautē uz mazas liesmas.
  3. Kad gaļa mīksta, pieliek gabaliņos sagrieztos kartupeļus un atlikušos sīpolus.
  4. Nekādā gadījuma nedrīkst maisīt, bet tikai laiku pa laikam jāsakrata, lai ēdiens nepiedegtu.
  5. Kartupeļiem jāsavārās tā, lai izveidotos putras veida masa.
  6. Vārīšanās beigās pieliek sīki sagrieztus pētersīļu.
  7. Ēdienu pasniedz tai pašā traukā, kurā tas vārījies.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes