Sastāvdaļas
- 500 g kartupeļu
- 300 g liellopu maltās gaļas
- 150 g sīpolu
- 150 g burkānu
- 50-100 g nūdeļu
- 2 ēdamkarotes mannā
- 2 lauru lapas
- 1/2 saišķīša pētersīļu
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Maltajai gaļai pieber sāli, piparus, pievieno mannā - izmaisa.
- No gaļas masas izveido valrieksta lieluma bumbiņas.
- Sīpolus sakapā, burkānus rupji sarīvē.
- Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos.
- Katlā lej 2 l ūdens, uzvāra.
- Kartupeļus liek ūdenī, pievieno sīpolus, burkānus.
- Visu uzvāra, pieber sāli, piparus, lauru lapas.
- Pa vienai, verdošajā zupā liek frikadeles.
- Vāra 15-25 minūtes, atkarībā no frikadeļu lieluma.
- Pievieno nūdeles, vāra 5 minūtes, pievieno sakapātus pētersīļus, izslēdz uguni.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!