Šampinjoni pikantā mērcē

Šampinjoni pikantā mērcē Foto: Šampinjoni pikantā mērcē

Sastāvdaļas

  • 500 g šampinjonu
  • eļļa pēc vajadzības
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 1 ēdamkarote pētersīļu zaļumu
  • 280 g tomātu

Pārliešanai:

  • 1 glāze tomātu mērces
  • mārrutki

Pagatavošana

  1. Šampinjonus nomazgā, noslauka ar mitru drānu, sagriež sloksnītēs un katliņā apcep eļļā, pievieno sāli un piparus
  2. Gatavus, sarkanus tomātus bez mizas sagriež šķēlēs.
  3. Dezinficētā burkā liek kārtām sagatavotas sēnes, tomātu šķēles un zaļumus (sīki sagrieztus).
  4. Tad sagatavotu burku pārlej ar pikantu tomātu mērci, kura ir sarīvēti mārrutki (pēc garšas).
  5. Burkai uzliek novārītu metāla vāciņu un sterilizē 0,5 litru burkas - 60 minūtes un litra burkas - 70 minūtes.
  6. Pēc sterilizēšanas burku aizvalcē un atdzesē istabas temperatūrā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes