Saldā burkānu rulete

Saldā burkānu rulete Foto: Saldā burkānu rulete

Sastāvdaļas

  • 200 ml burkāni, sarīvēti
  • 1 tējk. cepamā soda
  • 50 ml pūdercukurs
  • 1.5 tējk. vaniļas cukurs
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • 2 gab. olas
  • 200 ml milti
  • 0.5 tējk. Santa Maria Ingvers, malts
  • 1 tējk. Santa Maria Kanēlis, malts
  • 75 ml rapšu eļļa

Glazūrai:

  • 75 g sviests
  • 150 ml pūdercukurs
  • 0.5 tējk. Santa Maria Ingvers, malts
  • 2 tējk. vaniļas cukurs
  • 300 g krēmsiers

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250 ⁰C.
  2. Sarīvē burkānus.
  3. Saputo olas, cukuru un vaniļas cukuru.
  4. Samaisa visas sausās sastāvdaļas bļodā. Olu masā iemaisa burkānus un eļļu un visbeidzot pievieno sausās sastāvdaļas.
  5. Izklāj mīklu uz cepamā papīra. Cep cepeškrāsns vidū 5‒7 minūtes.
  6. Cepšanas plātni pārkaisa ar cukuru. Pārliek kūku uz papīra otrādi un uzmanīgi noņem augšējo cepamo papīru. Ļauj atdzist.
  7. Glazūra: sviestu, pūdercukuru, ingveru, vaniļas cukuru un krēmsieru saputo kopā. Vienmērīgā kārtā uzsmērē krēmu uz saldās pamatnes un sarullē.
  8. Pasniegšanai: nedaudz apkaisa pūdercukura un pasniedz sagrieztu gabaliņos.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes