Sastāvdaļas
- 200 ml burkāni, sarīvēti
- 1 tējk. cepamā soda
- 50 ml pūdercukurs
- 1.5 tējk. vaniļas cukurs
- 1 tējk. cepamais pulveris
- 2 gab. olas
- 200 ml milti
- 0.5 tējk. Santa Maria Ingvers, malts
- 1 tējk. Santa Maria Kanēlis, malts
- 75 ml rapšu eļļa
Glazūrai:
- 75 g sviests
- 150 ml pūdercukurs
- 0.5 tējk. Santa Maria Ingvers, malts
- 2 tējk. vaniļas cukurs
- 300 g krēmsiers
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250 ⁰C.
- Sarīvē burkānus.
- Saputo olas, cukuru un vaniļas cukuru.
- Samaisa visas sausās sastāvdaļas bļodā. Olu masā iemaisa burkānus un eļļu un visbeidzot pievieno sausās sastāvdaļas.
- Izklāj mīklu uz cepamā papīra. Cep cepeškrāsns vidū 5‒7 minūtes.
- Cepšanas plātni pārkaisa ar cukuru. Pārliek kūku uz papīra otrādi un uzmanīgi noņem augšējo cepamo papīru. Ļauj atdzist.
- Glazūra: sviestu, pūdercukuru, ingveru, vaniļas cukuru un krēmsieru saputo kopā. Vienmērīgā kārtā uzsmērē krēmu uz saldās pamatnes un sarullē.
- Pasniegšanai: nedaudz apkaisa pūdercukura un pasniedz sagrieztu gabaliņos.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!