Sastāvdaļas
- 250 g kviešu miltu
- 50 g cukura
- rīvētu citrona miziņu
- šķipsniņa sāls
- 1/2 paciņa sausā rauga
- 125 g sviesta
- 3 olu dzeltenumi
- 1 olas baltums
- 1/4 l piena
- cukurs
- kanēlis
Pagatavošana
- Miltus izsijā, pievieno cukuru, citrona miziņu, šķipsniņu sāls, raugu un samaisa.
- Vidu izveido bedrīti un ielej izkausētu sviestu, sakultas olas un siltu pienu.
- Mīklu kuļ tik ilgi, kamēr tā sāk mest burbuļus. Tad trauku pārklāj ar marli vai drānu un noliek un 30 minūtēm, lai mīkla uzrūgst.
- Sakarsē vafeļu pannu, virsmu pārziež ar mīklu un cep apmēram 5 minūtes.
- Vafeles pirms pasniegšanas pārkaisa ar cukuru un kanēli.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!