Puravu un kartupeļu krēmzupa

Puravu un kartupeļu krēmzupa Foto: Puravu un kartupeļu krēmzupa

Sastāvdaļas

  • 500 g puravu
  • 500 g kartupeļu
  • 1 sīpols
  • 30 g sviesta
  • 1 lauru lapa
  • 1 l dārzeņu buljona
  • 4 baltmaizes šķēles
  • sāls, pipari pēc garšas
  • rīvēts muskatrieksts
  • pētersīļi

Pagatavošana

  1. Puravu sagriež riņķīšos, sīpolu sasmalcina, sakarsētā sviestā apcep.
  2. Kartupeļus sagriež mazos gabaliņos, pievieno puraviem un sīpoliem, pieliek lauru lapu un mazliet (pēc garšas) pētersīļu, pārlej buljonu un vara, līdz dārzeņi kļūst mīksti.
  3. Baltmaizes šķēles sagriež mazos kubiciņos, apgrauzdē.
  4. No zupas izņem lauru lapu, virumu sablendē, pēc garšas pieber sāli, piparus un muskatriekstu. 
  5. Ja vēlas, zupai var pievienot saldo krējumu.
  6. Kad zupa salieta šķīvjos,pieber maizes grauzdiņus un pētersīļus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes