Sastāvdaļas
- 500 g kūpinātu vistu muguriņu vai 1 kūpināta vistas kāja
- 1 bundža ar jūsu mīļākajām konservētajām pupiņām
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 3 - 4 daiviņas ķiploka
- 1 selerijas kāts
- 2 vidēji kartupeļi
- 2 ēdamkarotes tomātu pārslu
- vistas buljona kubiciņš
- 2 lauru lapas
- 1 ēdamkarote kūpinātās vai saldās paprikas pulvera
- malti melnie pipari un sāls pēc garšas
- eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Vārošā ūdenī ieliekam vistu, tomātu pārslas un garšvielas.
- Sagriežam sīpolu, seleriju, ķiplokus.
- Burkānu sarīvējam uz rupjās rīves.
- Dārzeņus apcepam eļļā un pievienojam buljonam.
- Sagriežam kartupeļus.
- Kad gaļa atdalās no kauliem izņemam no buljona.
- Pieliekam kartupeļus un pupiņas.
- Gaļu atdalām no kauliem un liekam atpakaļ zupā. Vārām līdz kartupeļi gatavi.
- Pasniedzam ar karoti skābā krējuma un zaļumiem.
Receptes un foto autore: Inita Briedina
Patik recepte? Iesaki draugiem un saviem tuvajiem!
Paldies!