Plānā itāļu pica

Plānā itāļu pica Foto: Plānā itāļu pica

Sastāvdaļas

Plānajai mīklai:

  • 100 g silta ūdens
  • 1/2 tējkarotes sausā rauga
  • 1 tējkarotes cukurs
  • 1 tējkarotes sāls
  • 2 glāzes izsijātu miltu
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas

Pildījumam:

  • tomātu mērce (100 g tomātu, olīveļļa, kaltēts baziliks, oregano, sāls, cukurs)
  • 100 g tomātu
  • 100 g šķiņķa
  • 120 g siera
  • 50 g paprikas
  • 100 g svaigu šampinjonu

Pagatavošana

Gatavo mīklu:

  1. Izšķīdina siltā ūdenī cukuru, sauso raugu un sāli.
  2. Iemaisa pusi miltu - samaisa, pievieno olu, atkal samaisa.
  3. Pievieno atlikušos miltus, olīveļļu- samaisa mīklu.
  4. Mīklu sadala uz pusēm, no katras puses sanāks pica 35-40 cm diametrā.
  5. Izrullē mīklu, kā apaļu, plānu pankūku.

Gatavo tomātu mērci:

  1. 2-3 tomātiem uzlej verdošu ūdeni un noņem miziņu.
  2. Tomātus samaļ blenderī, pievieno mazliet kaltētu baziliku, oregano, olīveļļu, cukuru, sāli.
  3. Vāra mērci 5 minūtes un mazliet atdzesē.
  4. Visu mīklu noklāj ar tomātu mērci.
  5. Uzliek sagrieztas sēnes, šķiņķi, papriku, tomātus, uzkaisa sarīvētu sieru un zaļumus.
  6. Liek picu 220 grādu temperatūrā uzkarsētā krāsnī, cep 15 -20 minūtes.
  7. Svarīgi neturēt krāsnī pārāk ilgi, jo tad mīkla nebūs mīksta!

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes